Hovestadsmatchen – pääkaupunkiottelu

03.08.2023

14.–16.7. pelattiin Hovedstadsmatchen eli Pääkaupunkiottelu Københavns Golf Klubin, Oslo Golfklubbin, Stockholms Golfklubbin ja Helsingin Golfklubin välillä. Ottelua on pelattu jo vuodesta 1938 eli ottelu saavutti kunniakkaan 85 vuoden merkkipaalun. Mikä olisikaan ollut sopivampi paikka juhlistaa merkkipaalua, kuin pelata se tänä vuonna 125 vuotta täyttävän Skandinavian ensimmäisen golfklubin The Royal Copenhagen Golf Club ainutlaatuisella kentällä. Kenttä sijaitsee upeassa suojellussa puistossa kuninkaan metsästysmailla missä 2200 punahirveä ja peuraa vaeltaa vapaasti peliseurana. Royal Copenhagenia on parannettu vuosina 2008–2010 arkkitehti Tom Mackenzie (Mackenzie & Ebert) johdolla parantaen kentän links-piirteitä erityisesti viheriöillä ja niiden ympäristössä.

Ottelussa joukkueet koostuvat neljästä pelaajasta (yksi nainen ja kolme miestä eri tasoitusryhmistä) ja ottelut pelataan reikäpeleinä. Talin joukkue, (vasemmalta) Tomi Pesonen, Janne Kemppainen, Sini Karttunen ja Markus Päiviö puolustivat voittoa viime vuodelta Tukholmasta.

Perjantai 14.7.

Perjantaina joukkueet saapuivat Kööpenhaminaan ja tutustuivat kenttään. Erityisesti ensikertalaisille kokemus on vaikuttava. Kenttä oli huippukunnossa nopeilla viheriöillä ja ehkä normaalia lyhyemmällä reunakarheikolla (jota ei leikata lainkaan). Harjoituskierroksen jälkeen kokoonnuttiin klubille nauttimaan pientä purtavaa, esittelemään joukkueiden kokoonpanot ja arpomaan pelijärjestys. Meille arvottiin ensimmäiseksi vastustajaksi isäntäjoukkue.

Lauantai 15.7.

Jos isännät olivat kohteliaita ja avuliaita järjestelyissä eivät he aamupäivän ottelussa enää olleet vaan voittivat jokaisen ottelun. Tyypillisen tanskalaisen smørebrød-lounaan jälkeen olimme sisuunteina valmiit kohtaamaan Oslo GK:n joiden kanssa tasasimme pisteet 2-2. Pitkän pelipäivän jälkeen kokoonnuttiin klubille illalliselle. Mukavan illan aikana nautittiin erinomaisesta ruuasta, miellyttävästä seurasta ja kekseliäistä puheista.

Sunnuntai 16.7.

Sunnuntaiaamulla voimistuneessa tuulessa oli vuorossa viimeinen ottelu Stockholm GK:a vastaan, josta saimme voiton 2,5-1,5. Isännät jatkoivat hyvää peliään voittivat ylivoimasesti. Voitto ei varsinaisesti ollut yllätys huomioiden koko viikonlopun navakan tuulen ja viheriöiden vaikeudet. Tulokset Hovedstadsmatchen 2023:

1. Köpenhamina  10

2. Oslo  6

3. Helsinki  4,5

4. Tukholma  3,5

Ottelua isännöi ensi vuonna Oslo GK samalla kun sekä seura että kenttä Bogstadissa viettävät 100-vuotisjuhlia.

Kiitos @kopenhavnsgolfklub upeista järjestelyistä ja vieraanvaraisuudesta. Kenttä oli upeassa kunnossa ja oli ilo saada pelata tässä ainutlaatuisessa miljöössä ja kunnia oli olla mukana osana tätä historiallista tapahtumaa.

Tomi

Yhteistyössä