GEO-ympäristösertifikaatti Helsingin Golfklubi Tali

Helppo pelata – vaikea tehdä tulosta

Talin golfkenttä on perustettu vuonna 1932 ja kenttämme oli pitkään Suomen ainoa 18-reikäinen. Vanhat puut ja kaunis kartanomiljöö luovat ainutlaatuisen tunnelman puistomaiselle kentälle, jolle ominaista ovat pienet ja liukkaat viheriöt sekä lyhyet siirtymät väylien välillä. Kentän pituus takatiiltä on 5843 metriä, mutta kenttä on mittaansa haastavampi. Lyhyiden siirtymien ansiosta Talin peliaika täydellä kentällä on noin neljä tuntia.

Tali avattiin vuonna 1932 yhdeksänreikäisenä. Vuonna 1937 kenttä oli jo 13-reikäinen ja tällöin haaveena oli Helsingin Olympialaisten vieraiden ”vaatimat” 18 reikää. Täysimittainen Tali avattiinkin 19.7.1952. sopivasti Olympialaisiin. Kentän par on 71.

Ajan saatossa kenttä on mukautunut maastoonsa ja ympäristöönsä erittäin hyvin. Kentän reititys on pysynyt lähes muuttumattomana vuodesta 1967. Vaikka golfkenttä itsessään on vanha, viheriöt on uusittu USGA:n standardien mukaisesti, kuitenkin ulkoasua mahdollisimman vähän muuttaen.

Käynnissä olevan Master Planin mukaisesti jatkamme jo aloitettua kenttäremonttia syksyllä 2023 uusien seitsemän reikää ja syksyllä 2024 uusien kuusi reikää. Kenttäremontti toteutetaan syys- ja lokakuun aikana ja viimeistellään siirtonurmilla. Tavoitteena on avata kenttä normaalisti kaudelle 2024 ja kokonaan päivitettynä kaudelle 2025.

Miesten kenttäennätys on valkoiselta tiiltä 63 lyöntiä (Jukka-Pekka Savolampi, 5.8.2006). Naisten kenttäennätys on siniseltä tiiltä 62 lyöntiä (Kiira Riihijärvi 7.8.2020).

Slope-taulukot

Slope-taulukko miehille

Slope-taulukko naisille

Kenttäopas

Helsingin Golfklubi Tali tuloskortti scorecard

Helsingin Golfklubi panostaa digitaalisuuteen ja olemme vähentäneet paperin käyttöä seuran toiminnassa. Suosittelemmekin digitaalisen tuloskortin käyttöä, esim. eBirdie tai Golf Gamebook -sovelluksia. Perinteinen tuloskortti on myös saatavilla caddiemasterilta.

 

Yhteistyössä