Kilpailemaan

Liikunnallisten ja sosiaalisten arvojensa lisäksi golf on lopulta ytimeltään enemmän tai vähemmän kilpalaji. Helsingin Golfklubin toiminnassa erityyppiset klubin sisäiset, kansalliset ja kansainväliset kisat ovat tärkeässä asemassa. Samoin kuin pelaajien korkeatasoisen valmennuksen ja huippuluokan harjoittelupuitteiden järjestäminen.

Tuhansien kisojen näyttämö

Helsingin Golfklubi on kautta aikain maamme menestyksekkäin golfseura. Vuosien varrella jäsenemme ovat saavuttaneet XXX SM mitalia, osallistuneet satoihin maaotteluihin ja kansainvälisiin huippukisoihin ja raivanneet tietä maamme ammattigolfaajien menestykselle kansainvälisillä kentillä.

Kisakenttänä Tali on legendaarinen. Vuosittaisen Erkko Trophyn lisäksi kentällämme on järjestetty lukemattomien SM-kisojen lisäksi mm. EM-kisoja, ammattilais- sekä seniorien SM-kisoja. Perinteisten klubin omien juniori-, viikko-, mestaruus- ja erikoiskisojen lisäksi.

Naispelaajien määrän kasvattaminen ja heidän kannustamisensa mukaan myös kilpailutoimintaan on yksi painopistealue Helsingin Golfklubin lähivuosien toiminnassa. Naiskapteenimme johdolla pyrimme jatkuvasti vahvistamaan sekä määrällisesti että laadullisesti tyttö- ja naisjoukkueitamme sekä kannustamaan naisjäseniämme tutustumaan eri kilpailumuotojen iloihin ja saloihin.

Helsingin Golfklubi järjestää vuosittain merkittävän määrän kaikille jäsenille avointa kilpailutoimintaa. Viikkokisojen ja erilaisten teemakisojen lisäksi kentällä pelataan tietysti jäsenten ja heidän vieraidensa välisiä, enemmän tai vähemmän leikkimielisiä kilpailuja päivittäin.

Kilpailutoimintamme kruununjalokivenä on toiminut jo vuosikymmenien ajan Erkko Trophy – Suomen avointen amatöörimestaruuskilpailujen näyttämö. Se kerää vuodesta toiseen edustavan kaartin maanosamme nousevia huippupelaajia ja toimii tärkeänä ikkunana koko suomalaiselle golfille Euroopan eliittiin. Lisäksi Erkko Trophy varmistaa huippugolfin vuosittaisen näkyvyyden maassamme.

Kilpailukalenteri

Kilpailukalenterista löydät kaikki kauden aikana Talin kentällä pelattavat, kansalliset, kansainväliset sekä seuran puitteissa järjestettävät kilpailut. Kalenteri sisältää tärkeimpien tietojen ja aikataulun lisäksi myös tarpeelliset linkit, mahdolliset vaatimukset sekä kustannukset kisoihin osallistumiseen.

Joukkueet ja harjoittelu

Helsingin Golfklubi on tuottanut vuosien saatossa suoranaisen kavalkadin maamme nais- ja mieshuippupelaajia. Huippu-urheilutoimintamme onkin yksi seuran kivijaloista. Nykypäivänä huipulle päästään vain kokonaisvaltaisen valmennus- ja harjoittelutoiminnan avulla. Samalla kilpailun taso on laajentunut myös niin senioriaktiivien kuin klubipelaajienkin tasolla. HGK mahdollistaa koko jäsenistölleen mahdollisuudet kehittyä myös kilpagolfissa, kukin oman tahtotilansa mukaan.

Edustus

Nais- ja miesjoukkueemme tähtäävät järjestelmällisesti seuran pokaalikokoelman täydentämiseen. Golf tarjoaa nuorille pelaajille urheilullisen polun aina ammattilaisuuteen asti. Matkan varrella tarjolla on arvokasta oppia määrätietoisen harjoittelun hyödyistä, kokemusta kansallisesta ja kansainvälisestä kanssakäymisestä, kannustavaa joukkuetoimintaa, mahdollisuuksia hyödyntää urheilutaitojaan esimerkiksi huipputason akateemisen koulutuksen hankkimiseksi sekä tietysti unelman ammattilaisurasta lempilajin parissa.

Juniorivalmennuksesta löytyy selkeät polut eri tasoisille pelaajille. Farmitoimintamme on avointa kaikille golfista kiinnostuneille nuorille ja mahdollistaa tien lajin pariin ilman raskaita aloituskustannuksia.

Seniorit

Kaikissa lajeissa yleistynyt urheilijauran pidentyminen näkyy myös golfissa. Kansainvälisen seniori-ikäräjan pudottaminen 50:een on ollut myös omiaan kilpailutoiminnan peli- ja vaatimustason kasvuun. Helsingin Golfklubin vastaus on vahvistaa entisestään voimakasta rooliamme seniorigolfin kilpailutoiminnan parissa.

Jo kolmannen kerran peräkkäin kentällämme järjestettävät 80-vuotiaiden SM-kisat ovat vain jäävuoren huippu. Aktiiviset seniorikilpapelaajamme pitävät seuran mainetta yllä toistuvien mitalien ja kansainvälisten edustustehtävien muodossa.

Eri ikäluokkien edustusjoukkueemme koostuvat usein jo pitkän kilpauran omaavien jäsenten lisäksi varttuneemmalla iällä pelitaitonsa huippuun hioneista lupauksista. Senioritoiminnan valtavan sosiaalisen arvon lisäksi aktiviinen kilpatoimintamme tarjoaa mahdollisuuden nauttia pelistä entistä monipuolisemmin tavoin.

Juniorijoukkueet

Tyttö- ja poikajoukkueet toimivat pitkäjänteisen ohjelman puitteissa. Monipuolisen harjoittelu-, ravitsemus ja henkisen valmentautumisen lisäksi tavoitteena on ylläpitää HGK:n mainetta maamme johtavien junioriseurojen kärkikaartissa. Juniorijoukkueemme kootaan vuosittain jäsenistön kilpagolfista kiinnostuneiden nuorten joukosta joita kaikille nuorille ja lapsille avoin, kasvava Golfkoulu- ja Farmitoiminta ruokkivat.

Ammattivalmentajamme ja pitkälle koulutettu valmennusryhmämme vastaavat vastuullisesta ja kannustavasta kehitystyöstä. Pelitaitojen rinnalla korostuvat joukkuetoiminnan dynamiikan, kannustavan urheiluhengen ja hauskan yhteisön rakentaminen. Perimmäinen tavoite on kilpailullisen menestyksen lisäksi elinikäisen harrastuksen kehittäminen kaikille toiminnassa mukana oleville.

Ryhmät

Helsingin Golfklubin junioritoiminta on tarkoitettu golfista innostuneille junioreille ja toiminnassa voi olla mukana 21-vuotiaaksi saakka. Junioritoiminta on ympärivuotista, mutta mukana voi olla myös vain kesäkauden. Kesäkausi alkaa toukokuun alussa ja päättyy syyskuun lopussa. Junioreille on tarjolla valmentajien treenejä, taitoratoja, peli-iltoja, kisailuja ja muita tapahtumia.  Harrasteryhmiin mahtuu mukaan kesäkaudella 120-130 junioria. Farmiryhmä on kaikilla golfista innostuneille nuorille avoin.

Kilparyhmät
Kilparyhmät jakautuvat kahteen ryhmään ELITEEN & FUTUREEN. Ryhmiin valittavilla pelaajilla tulee olla kilpailulliset tavoitteet golfissa/ halu kilpailla ja motivaatiota harjoitella myös ryhmätreenien ulkopuolella omatoimisesti. Ryhmiin valittavilla pelaajilla tulee olla myös kilpailukokemusta kansallisilta kiertueilta (vähintään Future Tour).
Ryhmiin on erillinen haku ja laajin harjoitusohjelma kaikista junioriryhmistä. Jokaisen pelaajan kanssa käydään tavoitekeskustelut ennen sisäkautta, jonka pohjalta laaditaan yhdessä harjoitussuunnitelmat yms. Pelaajat myös sitoutuvat harjoittelemaan suunnitelmien mukaisesti. Sen takia on tärkeää täyttää hakulomake realistisesti harjoitusmäärien suhteen.

Aktiiviryhmä
Ryhmä on tarkoitettu 8-21v. junioreille. Vaatimuksena on tasoitus, mielellään 45 tai parempi, mutta myös korkeammalla tasoituksella voi hakea ryhmään. Tärkein kriteeri ryhmään valittaessa on oma into pelata, harjoitella ja kehittyä. Lisäksi käydä seuran ja Future-tourin kisoissa kokeilemassa kilpailemista. 
Aktiiviryhmästä on mahdollisuus nousta varsinaisiin kilparyhmiin, jos juniorin omat tavoitteet kovenevat ja jos on halu kilpailla kansallisilla juniorikiertueilla.
Aktiiviryhmään on oma haku. Jos olet kiinnostunut Aktiiviryhmästä niin ole yhteydessä päävalmentaja Henrikki Toloseen.

Jokaiseen alla olevaan harrasteryhmään voi ilmoittautua olit sitten minkä tasoinen pelaaja tahansa: aloittelija, hiukan kokemusta omaava tai jo enemmän harrastanut.
Juniorien lähtötaso huomioidaan treeneissä, jolloin tarpeen mukaan jakaudutaan tasoryhmiin, jotta treenit ovat eri ikäisille ja tasoisille sopivia. Tässä vielä lyhyt info/ kuvaus ryhmistä ja tasoista: ALOITTELIJA, TREENAAJA, PELAAJA (linkki https://helsingingolfklubi.fi/media/hgk-junioriryhmat.pdf)

Friidut
Tyttöjen oma ryhmä johon voivat osallistua kaiken ikäiset alle 21.v tytöt.

Pojat 1 ja Pojat 2
Kaikille alle 21v. pojille tarkoitetut ryhmät

Sekaryhmä
Kaikille alle 21v. tytöille ja pojille tarkoitettu ryhmä.

Farmin viikoittainen ohjelma
Valmentajien treenit: HGK:n valmentajien ja ohjaajien vetämät treenit, joissa keskitytään monipuolisesti eri lajitaitojen kehittämiseen.

Taitorata: Helsingin Golfklubin junioriohjaajien vetämä treeni, jonka aikana suoritetaan erilaisia taitorasteja rangella, lähipelissä sekä putissa.

Peli-ilta: Tarkoitettu erityisesti aloittelijoille tai vain vähän pelanneille junioreille (Aloittelijat ja Treenaajat) Valvojina ja ohjaajina Helsingin Golfklubin junioriohjaajat. Peli-illat ovat keskiviikkoisin 2.6.-25.8.2021 Ilmoittautuminen peli-iltaan aina saman viikon maanantaina klo 18.00 mennessä suoraan Caddiemasterille.

Peliaamut: Enemmän pelanneille (Treenaajat ja Pelaajat) tulee kesäkaudella tarjolle peliaamuja, joista vastaavat HGK:n junioriohjaajat. Näiden ajankohdista tiedotetaan vielä erikseen viimeistään toukokuun alkupuolella.

Huom! Juhannusviikolla 22.-24.6.2021 ei ole treenejä ja Erkko-viikolla 2.-8.8.2021 ei ole mitään junioritoimintaa!!

Talviaikaan marraskuusta huhtikuuhun junioreille järjestetään talviharjoittelua sisälyöntipaikassa. Talviharjoittelusta tiedotetaan erikseen syyskuun alkupuolella ja ryhmiin haku/ ilmoittautuminen on lokakuun alussa.

Maksut 2021 / Kesäkausi
HGK aktiivijäsen toimintamaksu 150€
Farmi kausijäsenmaksu 100€
Farmi kausijäsenen toimintamaksu  190 €
Talviharjoittelu, leirit sekä pelimaksu laskutetaan erikseen.

Ilmoittautuminen tunneille
Tunneille ilmoittaudutaan aina Nimenhuuto.com -järjestelmän kautta, poislukien peli-ilta. Kaikille lähetetään kauden alussa sähköpostitse kutsu järjestelmään. Jokaisella ryhmällä on oma kalenteri, missä näkyy vain oman ryhmän treenit.  Järjestelmään tulee merkitä myös mikäli ei ole tulossa tunnille: jos tulee äkillinen este esim. sairastuminen, tulee siitä ilmoittaa Caddiemasterin toimistoon. Näin varmistamme, että kaikilla tunneilla on riittävästi ohjaajia ja valmentajia paikalla.

Pelaaminen
Peliluvan omaaville farmijunnuilla on mahdollisuus pelata Talin kentällä maanantai – torstai klo 18 jälkeen sekä perjantai-, lauantai- ja sunnuntai-iltaisin klo 16.00 jälkeen.
Farmilaiset voivat maksaa pelikausimaksun 195 euroa tai pelata kierroskohtaisella maksulla, mikä on 20 euroa. Pelikausimaksua ei laskuteta automaattisesti, vaan se tulee pyytää toimistosta tai sen voi maksaa suoraan Caddiemasterille.

Kilpailut

  • Farmikauden avaus on kauden avaava leikkimielinen joukkuekilpailu. Tervetulleita ovat kaikki farmilaiset.
  • Junnu Cupit ovat farmilaisten omia kisoja. Cupeissa on oma sarja myös junioreille, joilla ei pelilupaa vielä ole. Löydät Junnu Cupien aikataulut HGK:n kilpailukalenterista.
  • Klubikilpailut ovat farmilaislle, jotka täyttävät HGK:n sisäisen kilpailun tasoitusvaatimuksen ja ovat maksaneet farmilaisten pelikausimaksun. Klubikilpailut ja tasoitusrajat löydät HGK:n kilpailukalenterista.
  • Avoimet kilpailut, joita pelataan muilla kentillä. Toivomme, että pelitaitoiset farmilaiset käyvät pelaamassa kilpailuja. Tietoa kilpailuista löydät esim. Caddiemasterin toimistosta.
  • Valopallo päättää farmilaisten kesäkauden. Valopallo -kilpailussa pelataan pimeässä hohtavilla palloilla viiden reiän kilpailu.

Leirit
Junioreille järjestetään kesän alussa kaksi viikon mittaista harjoitusleiriä Talissa. Sekä kolmen päivän leiri juhannusviikolla.

Mailat ja varusteet
Mailojen valintaan ja sopivuuteen voit kysyä apua valmentajilta. On tärkeää, että juniorilla on oikean kokoiset välineet, sillä väärän pituiset tai painoiset mailat voivat tehdä harrastamisesta vaikeaa. Lenkkareilla pääsee alkuun, mutta golfkengät on hyvä hankkia viimeistään, kun pääsee kentälle pelaamaan. Golfia pelataan myös sateella, joten sadevarustus (takki, housut ja sateenvarjo) kannattaa hankkia viimeistään leirille.

Harjoittelupuitteet

Menestys nykyaikaisessa huippu-urheilussa vaatii erittäin laajan, tasokkaan, kokonaisvaltaisen ja yksilöllisen ohjauksen sekä harjoitus- ja kilpailuohjelman laatimisen. Helsingin Golfklubin perinteet velvoittavat meitä huomioimaan myös joukkueiden ja huippuyksilöiden tarpeet mahdollisimman kattavasti.

Talin harjoittelualueet on rakennettu sekä eri kilparyhmien että koko jäsenistön tarpeita palvelemaan. 33-paikkainen rangemme on käytännössä aina auki. Alueella on helppo huomioida sekä joukkueiden että harrastegolfaajien yhtäaikainen harjoittelu. Lähipelialueet ja puttigriini on niin ikään rakennettu kaikkien pelaajien kehitystarpeet huomioiden.

Ympärivuotinen harjoittelu on mahdollistettu kaikille jäsenille Kivimakasiinin harjoittelutilan puitteissa. Kivimakasiinin rajoitetun tilan vuoksi joukkueiden järjestelmällinen harjoittelu tapahtuu muusta jäsenistö erikseen, mutta selkeän aikataulun mukaan, joka näkyy jäsenille avoimen varauskalenterin kautta.

Kivimakasiinissa talviharjoitteluun on tarjolla kolme lyöntipaikkaa sekä golfsimulaattori. Makasiinin yläkerrassa aukeaa keinonurmiviheriö raffeineen chipin ja putin hiomista varten.

Myös opettajillamme on rooli varsinkin jäsenistömme taitojen ja sitä kautta ”kilpailumenestyksen” rakentamisessa. Golfopetuksella on Talissa pitkät perinteet. Suomen ”harveypennickin”, Sigge Nyströmin perintöä vaalien, golfopetuksessamme painottuu lajin alkeiden lisäksi jokaisen pelaajan yksilöllisten taitojen kehittäminen pelinautinnon ja esimerkiksi oman kilpailumenestyksen maksimoimiseksi. Head Pro Henrikki Tolosen lisäksi Jani Saarinen ja Ari Koutuaniemi tarjoavat laadukasta valmennusta jokaisen tarpeiden mukaisesti.

OPETUS

Henrikki Tolosen teematreenit vaihtuvilla teemoilla pyörivät läpi pelikauden, heinäkuussa painotus on pelinomaisessa harjoittelussa ja taitojen kehittämisessä. Lisätiedot ja aikataulut täältä

Ole yksityistuntien osalta yhteydessä haluamaasi valmentajaan.

Muistathan covid-19 turvallisuusmääräykset ja -suositukset. Jos et tunne itseäsi täysin terveeksi, niin älä tule treenaamaan.

Kurssit

Ryhmätreenit ja kurssit 2021

Henrikki Tolosen teematreenit jatkuvat läpi pelikauden ja niiden aikataulut löydät tästä

Yritystapahtumiin ja tyky-päiviin yms. liittyen voit olla yhteydessä suoraan valmentajiin.

Yksityisopetus
Henrikki Tolosen yksityistuntien ajanvarauskalenterin löydät tästä
Ari Koutuaniemen ajanvarauskalenterin löydät tästä
Jani Saarisen yksityistuntien varaukset:  ole yhteydessä joko Janiin puhelimitse tai sähköpostilla.

Voit myös ostaa lahjakortteja opetuksiin haluamallesi summalle. Ole yhteydessä suoraan valmentajaan, jolta haluat ostaa lahjakortin.

Lisätietoja kaikista kursseista antaa HGK:n päävalmentaja Henrikki Tolonen
email: henrikki.tolonen(a)gmail.com
puh. 050-5255685
www.hanktolonen.com

Valmentajat
Tervetuloa kehittämään golftaitojasi mukavien ja osaavien ammattilaistemme johdolla!

Henrikki Tolonen
050-5255685
henrikki.tolonen(a)gmail.com
Ajanvaraus ja lisätiedot kursseista yms.:
www.hanktolonen.com
Opetuspaikat talvikaudella: Talin Makasiini ja Green Golf Malmi

Jani Saarinen
040-5801747
jani.saarinen(a)pp5.inet.fi
Opetuspaikka talvikaudella: Talin Makasiini

Ari-Pekka Koutuaniemi
045-1542716
arikoutuaniemi(a)gmail.com
Ajanvaraus:
https://nettiaika.fi/Golfpro
Opetuspaikat talvikaudella: Talin Makasiini ja GoGolf Lounge

Jusa Hämäläinen
050-4385125
golfjusa(a)gmail.com
Opetuspaikka talvikaudella: Talin Makasiini

Lataa opetushinnasto tästä

Harjoittelu

Harjoitusalueet

Harjoittelupaikat ovat yleisessä käytössä ja range on kiinni vain tiistaisin klo 6.00-9.00. Poletteja tai latauksia rangekortille voi ostaa Caddiemasterilta,  missä voi myös tarkastaa lautausten määrän sekä voimassaolon. Rangekortille ostetut lataukset ovat voimassa vuoden latauspäivästä.

Range on kauden aikana aina auki.

Rangella on 33 pehmein matoin varustettua avointa lyöntipaikkaa sekä kolme vain valmentajan oppilaille tarkoitettua katettua lyöntipaikkaa.
Harjoittelu tapahtuu joko matoilta tai nurmelta. Nurmelta lyöminen on sallittua vain silloin, kun nurmelle on erikseen laitettu lyöntialueen etu- ja takareunaa osoittavat narut. Tällöin valmentajien alue erotetaan valkoisin palloin tai kyltein.
Huomautettakoon, että rangen pituus ei matoiltakaan ole enempää kuin 230 metriä. Erityisesti nurmelta lyötäessä pallot voivat helposti lentää aidan yli vaarantaen ulkoilutien käyttäjät. Pelaaja on aina vastuussa aiheuttamastaan vahingosta.
Rangepallokone sijaitsee rangen pohjoispäädyssä. Rangekone toimii jäsenkorteille ladatuilla poleteilla koneessa on myös Nayax-maksupääte, johon voi maksaa kaikilla muilla maksuvälineillä paitsi käteisellä.

Harjoitusviheriö ja bunkkeri
Rangen vieressä oleva viheriö bunkkereineen on kaikkien käytössä. Viheriölle saa chipata ja lyödä bunkkerilyöntejä.
18. harjoitusviheriö
18. väylän vieressä sijaitsee pieni lähipelialue. Se on tarkoitettu ensisijaisesti pitch-, chippi- ja bunkkeriharjoitteluun. Viheriön leikkuukorkeus pidetään ainakin toistaiseksi melko korkeana, joten puttiharjoitteluun tämä viheriö sopii huonosti.

Pitch-alue
Rangen pohjoispuolella on pitch-alue.

Yläputtiviheriö
5. väylän viheriön vieressä oleva ns. yläputtiviheriö on kaikkien käytössä.

TERVETULOA HARJOITTELEMAAN!

Yhteistyössä