Master Plan

Master Planin tavoitteena on tehdä Talissa pelaamisesta hauskempaa.

Helsingin Golfklubilla on käynnissä Master Plan. Kentän vuonna 2016 aloitettu peruskorjaussuunnitelma toteutetaan kahdessa vaiheessa vuosien 2023 ja 2024 aikana. Master Planin vuoksi kentästä on syyskuusta alkaen pelattavissakymmenen reikää.

Seuraa korjaustöiden etenemistä Ajankohtaista-sivulla. Julkaisemme uutisia säännöllisesti.

Tavoitteemme on, että korjaustyöt haittaisivat mahdollisimman vähän pelaamista. Ensimmäinen vaihe alkaa 4.9.2023 ja päättyy 15.11.2023. Toinen peruskorjausvaihe alkaa vastaavasti syyskuussa 2024. Tulevaisuudessa Talin kenttä täyttää korkeat, nykyaikaiset standardit ja muodostaa seuran kanssa yhden Suomen elinvoimaisimmista ja houkuttelevimmista kokonaisuuksista. 

Ensimmäisessä peruskorjausvaiheessa uudistamme reikien 6, 8, 9, 15, 16 ja 17 viheriöt ympäristöineen sekä väyläesteet rei’illä 6, 8, 17 ja 18. Ensimmäisen peruskorjausvaiheen aikana kentästä on pelattavissa reiät 1–5 ja 10–14.

Työt viimeistellään pääsääntöisesti siirtonurmilla. Tavoitteenamme on avata koko kenttä keväällä 2024 samanaikaisesti mahdollisimman vähin rajoittein. Vastaava suunnitelma kentän avaamiseksi koskee kaudelle 2025 siirtymistä.

Kenttäarkkitehti Euroopan huipulta

Master Planin kenttäarkkitehti Philip Spogárdin käsittelyssä golfkentät saavat uuden elämän. Tasoituksella 2.9 pelaava tanskalainen on tullut tunnetuksi vanhojen kenttien onnistuneista uudistusprojekteista, mm. Ålands Golfklubbin Slottsbana, Carya Golf Club sekä DP World Tour -kenttä Himmerland Golf Club New Course.

Juristin ja maisema-arkkitehdin tutkintojen lisäksi Philip on valmistunut golfkenttäarkkitehdiksi ja on Euroopan golfkenttäarkkitehtien instituutin EIGCA:n jäsen. Strategisen kenttäsuunnittelun mestari luo Talista hauskan ja kiinnostavamman pelata. Tulevaisuudessa uudistettu Tali täyttää korkeat ja modernit standardit ainutlaatuisessa ympäristössä ja muodostaa seuran kanssa yhden Suomen elinvoimaisimmista ja houkuttelevimmista kokonaisuuksista.

 

”Helsingin Golfklubi on Master Planin jälkeen entistä laadukkaampi vaihtoehto
sekä kotikenttänä, vieraskenttänä että yhteistyökumppanina.”

 

Philip Spogárd on strategisen kenttäsuunnittelun mestari. Strategisesti suunnitellut reiät luovat eri tasoisille pelaajille vaihtoehtoisia lyöntejä, eivätkä rankaise lyhytlyöntisiä tai korkeammalla tasoituksella pelaavia liikaa. Sen sijaan strategisesti sijoitetut väyläesteet ja viheriö ympäristöineen luovat haastetta pitkälyöntisille ja pienellä tasoituksella pelaaville. Tämä näkyy mm. aloituslyöntipaikoilta kauemmas siirretyissä ja väylän vasemmalle puolelle keskitetyissä bunkkereissa.

Strategisten reikien lisäksi golfkentällä voi olla rankaisevia ja sankarillisia reikiä. Philipin suunnittelutyö Talissa keskittyykin reikien uudistamiseen strategisen suunnittelufilosofian mukaisesti.

Lataa Master Plan -presentaatio

Yhteistyössä