Helsingfors Golfklubb

Finlands första golfklubb

Helsingfors Golfklubb, Tali, är den äldsta golfklubben i Finland. Klubben grundades år 1932. Banan skapades som en niohålsbana, men byggdes ut till 18 hål under OS-året 1952. Utbyggnaden var i stort sett klar 1940, men kriget avbröt arbetet och sköt upp de olympiska spelen, som båda slutfördes 1952. Banans öppningsdag firades på öppningsdagen för de olympiska spelen i Helsingfors.

Under årens lopp har banan underhållits och utvecklats, bland annat genom vår globala GEO-certifiering för vårt miljöarbete. Detta utvecklingsarbete fortsätter, till exempel genom det pågående genomförandet av Master Plan, som kommer att modernisera hela banan.

Helsingfors Golfklubb är en förening som bygger på frivilligt arbete. Liksom andra idrottsföreningar behöver Tali engagerade spelare. Frivilligt arbete är särskilt värdefullt i juniorarbetet och vid anordnandet av tävlingar. Våra medlemmar arbetar som juniortränare, tävlingsförare, tävlingsledare, domare eller starter. Vår sammansvetsade gemenskap är stödjande och lätt att komma överens med.

Klubben utbildar volontärer både på egen hand och genom kurser som anordnas av Finlands Golfförbund. Om du är intresserad av att arbeta med något av ovanstående, vänligen kontakta kontoret. Vid större tävlingar i Tali, såsom Erkko Trophy, är medlemmarnas bidrag särskilt värdefullt för att säkerställa att tävlingen genomförs smidigt.

Helsingfors Golfklubbs nästan 100-åriga historia omfattar en betydande del av historien av golfens utveckling i Finland.

Tali är den finska golfens hemort. Hobbyn som en grupp entusiaster började med på Helsingfors bollplan 1930 växte snabbt i och med grundandet av Helsingfors Golfklubb och dess egen bana. Tali bar ett stort ansvar för utvecklingen av golf (inklusive de första reglerna och inrättandet av ett golfförbund) i årtionden.

Tal har sett både Europa- och världsmästerskap, framtida major-vinnare i början av sina karriärer, liksom utvecklingen av finska toppspelare. Helsingfors Golfklubb föregick med gott exempel genom att tidigt börja med internationella tävlingar. Allt började med en årlig match mellan nordiska huvudstäder som lanserades 1938 och fortfarande spelas varje år.

Varje sommar lockar Erkko Trophy, Finlands öppna amatörmästerskap, Europas bästa amatörer till Tali för att göra upp om en av Europas mest traditionella amatörtroféer.

Helsingfors Golfklubb har under hela sin historia upprätthållit en balans mellan tävlingsidrott och rekreationsidrott. Både unga och erfarna medlemmar förenas av sin kärlek till golf – och vilja att främja sporten och utvecklas i sitt spel.

Helsingfors Golfklubb idag

Idag är Tali en levande och attraktiv golfanläggning där golfare i alla åldrar, från barn till mor- och farföräldrar, trivs. Klubbens stabila ekonomi, en sammansvetsad och aktiv gemenskap och en välskött bana är en stark kombination.

Det centrala läget i Sockenbacka, med goda trafikförbindelser, gör Tali till en trevlig plats att tillbringa tid på mitt i en hektisk vardag. Många människor kommer dit till fots, med cykel eller med kollektivtrafik för att spela.

Helsingfors Golfklubb är också en särskilt bra partner för att organisera högkvalitativa företagsevenemang. Den traditionella och prestigefyllda herrgårdsmiljön i kombination med en hög servicenivå och en bana som utmanar spelare på alla nivåer gör Tali till en naturlig plats för att underhålla gäster.

I hjärtat av allt detta finns golfen. Under den pågående Tali Master Plan (2022–2024) kommer banan att renoveras för att uppfylla en modern och hög standard för en förstklassig golfbana. I framtiden kommer Tali att vara ett mer högkvalitativt och attraktivt alternativ för golfare och samarbetspartner i Helsingforsregionen.

Helsingfors Golfklubbs mästare i slagspel

Lyöntipelimestarit Miehet

Lyöntipelimestarit Naiset

Se videon för att bekanta dig med banan

I samarbete