Master Plan

Master Plan syftar till att göra det roligare att spela i Tali

Helsingfors Golf Klubb arbetar för närvarande med en Master Plan. Renoveringsplanen för banan, som inleddes 2016, kommer att genomföras i två faser under 2023 och 2024. 

Följ utvecklingen av renoveringsarbetet på sidan Nyheter. Vi publicerar nyheter regelbundet.
Vårt mål är att säkerställa att reparationsarbetet har minsta möjliga inverkan på spelet. Den första fasen inleds den 4 september 2023 och avslutas den 15 november 2023, och den andra fasen av renoveringen inleds i september 2024. I framtiden kommer Tali-banan att uppfylla en hög, modern standard och tillsammans med klubben bilda ett av de mest levande och attraktiva komplexen i Finland.

Under den första renoveringsfasen kommer vi att renovera greenerna på hål 6, 8, 9, 15, 16 och 17 samt fairwayhindren på hål 6, 8, 17 och 18. Under den första renoveringsfasen kommer hål 1–5 och 10–14 att vara spelbara.

Som regel avslutas arbetet med att lägga rullgräs. Vårt mål är att öppna hela banan samtidigt under våren 2024 med så få begränsningar som möjligt. En liknande plan för öppnandet av banan kommer att gälla för övergången till säsongen 2025.

En europeiskt topparkitekt

Master Plans banarkitekt Philip Spogárd ger golfbanor ett nytt liv. Dansken, som spelar med ett handicap på 2,9, har blivit känd för sina framgångsrika renoveringsprojekt på gamla banor, bland annat Slottsbanan på Ålands Golfklubb, Carya Golf Club och DP World Tour-banan Himmerland Golf Club New Course.

Utöver sina examina i juridik och landskapsarkitektur är Philip kvalificerad golfbanearkitekt och medlem i European Institute of Golf Course Architects (EIGCA). Han är en mästare på strategisk banutformning och skapar en rolig och intressant spelupplevelse på Tali. I framtiden kommer det renoverade Tali att uppfylla höga och moderna standarder i en unik miljö och kommer tillsammans med klubben att bilda ett av de mest levande och attraktiva komplexen i Finland.

 

”Efter Master Plan kommer Helsingfors Golfklubb att vara ett bättre alternativ
som hemmabana, gästbana och samarbetspartner.”

 

Philip Spogárd är en mästare på strategisk banplanering. Strategiskt utformade hål skapar alternativa slag för spelare på olika nivåer, utan att straffa spelare med korta armar eller ett högre handicap. Däremot skapar strategiskt placerade fairwayhinder och greenen med omgivning en utmaning för spelare med ett långt slag eller ett lågt handicap. Detta märks till exempel i att bunkrar flyttats bort från starthålet och koncentrerats till vänster om fairway.

Förutom strategiska hål kan det finnas straffande och heroiska hål på golfbanan. Philips designarbete i Tali fokuserar på att omforma hålen i linje med en strategisk designfilosofi.

Lataa Master Plan -presentaatio

I samarbete