Kontaktuppgifter

Kontoret stängt 22.12–7.1.

Helsingfors Golfklubb r.f.

Talin puistotie 12, 00380 Helsingfors

Direktör för golfverksamheten 

Lauri Gulin 
050 5281152
lauri.gulin@helsingingolfklubi.fi

Servicechef

Nette Heikel
044 0613678
nette.heikel@helsingingolfklubi.fi

Banchef

Kai Kurikka
050 3717683
kai.kurikka@helsingingolfklubi.fi

Caddiemasters e-postadress och telefonnummer stängda för säsongen 2023.

caddiemaster@helsingingolfklubi.fi

Caddiemaster tel. 010 3199 399

Fakturering online

OVT 003702012435
Operator: Maventa 003721291126
IBAN: FI0641080012314715

Vägbeskrivning

Helsinki Golf Club (Tali) ligger i Helsingfors, i stadsdelen Sockenbacka, 7 km från Helsingfors centrum. Tali är lätt att nå från huvudvägarna Ring 1, Vichtisvägen och Åbo motorväg. När du kommer till Sockenbackavägen, sväng ner till Purotie från S-Market och fortsätt via Itupolku till Talin puistotie (lång raksträcka bredvid banan).

Parkering

Medlemmar: parkeringsplats på klubbgården (bom)
Gäster: parkeringsplats bredvid servicehallarna innan man går in på klubben
Restauranggäster: parkeringsplats framför herrgården

Tali på kartan

Organisation

Helsingfors Golfklubbs verksamhet styrs förutom av personalen även av kommittéer som består av medlemmar och styrelsen. Det finns sju kommittéer, var och en med sitt eget verksamhetsområde. Förutom verkställande direktören och servicechefen betjänas spelarna under spelsäsongen av kunniga caddiemasters.

Styrelse

Styrelsens roll är att fungera som verkställande och övervakande organ för föreningen för att säkerställa att föreningens syfte och mål uppnås i enlighet med lagar och förordningar. Förutom ordföranden, sekreteraren och kassören består det verkställande utskottet av företrädare för föreningens medlemmar och samtidigt av de viktigaste kommittéerna. Styrelsen sammanträder regelbundet.

Kai Wist, ordförande
050 5253747, kai(a)wist.fi

Sami Erviö, kassör
050 2821,
samia(a)ervio.net

John Woodward, kapten
040 7553765, johncwoodward(a)hotmail.com

Tiina Salminen, ladykapten
040 7303421 tiinahelena.salminen(a)gmail.com

Sylvi Beck, styrelsens sekreterare
040 5683593, sylvi.um.beck(a)gmail.com

Teemu Marttinen, ordförande för Juniorutskottet
050 4821115, teemumarttinen(a)hotmail.com

Bernt Heikel, ordförande för Seniorkommittén
041 3177394, heikelbernt(a)gmail.com

Markku Piiponniemi, ordförande för Bankommittén
040 0404640, markku.piiponniemi(a)icloud.com

Timo Parviainen, ordförande för tävlingskommittén

040 0690216, timoparviainen@hotmail.com

Juhani Salo, ordförande för Byggnadskommittén
050 4442001, juhani.salo(a)cminsinoorit.fi

 

Bankommittén

Bankommitténs huvuduppgift är att utveckla vår traditionella och prestigefyllda bana – hur kommer vår bana att se ut och hur kommer den att spelas om 5–10 år? Kommittén förbereder och presenterar olika banrelaterade projekt för styrelsen och, om nödvändigt, för dem till den årliga bolagsstämman för beslut av hela medlemskåren.
Bankommittén har också en viktig roll att spela när det gäller säkerheten på banan. På grund av Talis unika natur finns det ett fåtal allmänna friluftsleder som löper genom området. Det är Bankommitténs uppgift att, i samarbete med banchefen, fokusera på att utveckla, säkerställa och förbättra säkerheten för alla användare. Säkerheten på en enskild fairway kan förbättras genom placering av staket och barriärer eller till och med genom att ändra spellinjen.
Tali är också involverad i flera utvecklingsprojekt. Till exempel är vår bana ett av de få miljöcertifierade banorna. Vi deltar också aktivt i projektet för koldioxidneutralitet och har åtagit oss att t.ex. minska de miljöskadliga skötselmetoderna på vår bana. Allt detta är en del av bankommitténs krävande och viktiga arbete.

Markku Piiponniemi, ordf.
Kai Kurikka
Jani Saarinen
Nette Heikel
Lauri Gulin

Kommittén för coaching, tävling och handicap

Tävlingskommittén betjänar medlemmarna genom att upprätthålla ett handicapregister och genom att sammanställa en tävlingskalender. Den ansvarar för deltagandet i nationella och internationella tävlingar och skapar ramarna för öppna tävlingar i dalen. Organisationen av den legendariska Erkko Trophy i samarbete med Golfförbundet är en viktig del av dess arbete.

 

Timo Parviainen ordf.

Hanna Hartikainen
Henrikki Tolonen
Henrik Honkalehto
Nette Heikel

Byggnadskommittén

Att ta fram en förvaltnings- och utvecklingsplan för Tali gård, underhålla och vårda området kräver kontinuerligt arbete och långsiktiga visioner. Vårt arbete stöds av vårt nära samarbete med staden och Museiverket.

Juhani Salo, ordf.
Teemu Laakso
Olli Eloranta
Toomas Kalpio

Juniorutskottet

Vår juniorverksamhet erbjuder träning året runt för alla nivåer av spelare av HGK-tränare och utbildade juniorinstruktörer. Förutom tävlingslaget lockar våra “Farm-aktiviteter”, som är öppna för alla, unga spelare att utvecklas genom regelbundna sport- och lagaktiviteter. Golf- och idrottsläger under sommarmånaderna lockar nya entusiaster till spel och aktiv idrott. Att anordna regelbundna tävlingar och delta i nationella tävlingar är en liten men viktig del av vår juniorverksamhet för våra unga idrottare.

Teemu Marttinen, ordf.
Jarkko Sipilä
Henrikki Tolonen
Jani Saarinen
Toomas Kalpio
Nette Heikel
Kristiina Lassila

Retu Lampen

Mikael Ruhala
Ari Koutuaniemi

Klubbkommittén

Klubbkommittén strävar efter att främja klubbkänslan genom att anordna en mängd olika evenemang och tävlingar för medlemmarna. Vapptävlingen, Season Opener, Damernas Interclub, The Midnight Sun, och Avslutningsscramble samt den legendariska Kräft- och vinscramble är bara några av klubbkommitténs omfattande aktiviteter. Speldagar för kvinnor och unga vuxna samt den årliga Damernas trädgårdsfest är också en del av klubbkommitténs ansvarsområden. Att vara ordförande i kommittén är ett av de särskilda ansvarsområden som en kvinnlig kapten i HGK har.

Tiina Salminen, ordf.
Sini Karttunen
Sylvi Beck
Samuel Woodward
Kristiina Rönnback
Nette Heikel
Outi Juslin
Andreas Johansson

Seniorkommittén

 

Förutom de traditionella veckotävlingarna omfattar vår aktiva seniorverksamhet ett antal klubbmatcher både hemma i Tali och på bortaplan. Under senare år har seniorverksamheten blivit ännu mer omfattande sedan Golfförbundet sänkte åldersgränsen för seniorer till 50 år.

Bernt Heikel, ordf.
Mikko Kumpulainen
Jaana Koskelainen
Tuija Gadd
Nette Heikel

Kaptener

Kaptener har en lång tradition i HGK:s historia och spelar en särskilt viktig roll som en länk mellan medlemmarna och styrelsen. De ansvarar för att skapa klubbkänsla och sammanhållning samt att se till att reglerna respekteras av såväl spelare som gäster. De har också ett särskilt ansvar för samarbetet med andra klubbar och deras kaptener. Traditionella klubbmatcher med till exempel Aura Golf och Stockholms Golfklubb, och uppbyggnaden av effektiva lag till dessa, är till stor del beroende av kaptenernas aktiva medverkan.

John Woodward, kapten                                               
040 7553765, johncwoodward@hotmail.com                                          

Tiina Salminen, ladykapten
040 7303421, tiinahelena.salminen@gmail.com

I samarbete